Hrana za pse

Sva hrana za pse koju kupujete kod nas može do vas stići u najvećem broju slučajeva za 48 sati, a ako ste iz Beograda, neretko i brže. Na ovoj stranici su prikazane sve hrane za pse koje prodajemo, a ako vam trebaju granule za pse ili konzerve za pse odvojeno, samo kliknite na linkove. Ukoliko ne znate koja hrana za pse vam je potrebna, pročitajte sledeći tekst.

Hrana za pse
Prikaži filtere

Prikaz 1–32 od 579 rezultata

Prikaži filtere

Prikaz 1–32 od 579 rezultata

Treba vam hrana za pse po prvi put? Evo šta treba da znate

Kada se bira hrana za pse, prvo se mora obratiti pažnja na neke osnovne stvari, koje mnogi obavezno preskoče, naročito kada tek treba da dobiju psa. Te stvari su:

  • uzrast psa
  • aktivnost pasa
  • posebne potrebe pasa

Uzrast je važna jer se potrebe starijih i mlađih pasa bitno razlikuju. Na primer, hrana za štence je bogatija proteinima i mastima u odnosu na hranu za odrasle pse.

To je tako zato što štenci konstantno rastu i razvijaju se, pa troše više kalorija. Ukoliko bi odrastao pas dugo jeo hranu za štence, razboleo bi se.

Aktivnost pasa određuje u najvećem broju slučajeva količinu hrane koju će pojesti. Aktivniji psi troše više energije, pa je njihov obrok, u skladu sa tim, veći, tj. obilniji.

Npr., lovački pas koji ide u lov troši više energije od recimo srednje pudle, koja je uvek u kući. Nekad i sama hrana za pse mora da bude kaloričnija za aktivne pse. Postoje i specijalno formulisane hrane za aktivne pse.

Posebne potrebe su najobimnije i najkompleksnije. Tako na primer skotne kuje i kuje koje doje uvek jedu mnogo više i kvalitetnije. Postoje posebne hrane za njih, a neki proizvođači preporučuju hrane za štence skotnim i kujama koje doje.

Najrasprostranjenije preporuke su da skotne i kuje koje doje hranu i vodu dobijaju ad libitum, tj. mogu jesti koliko god i kad god hoće.

Alergije mogu biti ključne za izbor hrane. Neki psi, npr. imaju alergije na piletinu. U tom slučaju morate jako pažljivo čitati deklaracije na pakovanju da ne biste napravili grešku.

Bolesni psi su često na posebnim režimima ishrane, pa jedu tzv. dijete za pse. Dijeta je posebna hrana za pse koju veterinari pripisuju i ne bi trebalo da je kupujete na svoju ruku, jer posledice, ako se pogreši dijeta, mogu biti kobne.

Odgovori na često postavljana pitanja

Ovde možete da vidite koja su to pitanja koja nam ljudi često postavljaju u vezi sa hranom za pse.

Koja je najbolja hrana za pse?

Najbolja hrana koja se u Srbiji može kupiti je Orijen original. Ukoliko želite da vidite koje su to još hrane na listi najboljih, preporučujemo vam da odmah pročitate tekst koja je najbolja hrana za pse na srpskom tržištu.

Šta je super premium hrana za pse?

Super premijum hrana za pse je ona hrana čiji se proizvođači koriste ovom oznakom kako bi istakli kvalitet. Da li je svaka hrana na kojoj piše Super Premium dobra hrana za pse, pročitajte ovde.

Koja je najjeftinija hrana za pse?

Najjeftinija hrana za pse su npr. Monge paštete, kojima cena počinje od 90 RSD, a najjeftinija suva hrana je Premil hrana za pse, koja košta 1750 RSD za 15 kg.