Konzerve za pse

Konzerve za pse kod nas možete kupovati brzo i lako. Neki psi uopšte ne prihvataju granule, pa su za njih konzerve idealno rešenje. U nekim slučajevima vlažna hrana može biti superiornija u odnosu na granule za pse, pa ukoliko vas to zanima, pročitajte detalje o konzervama za pse.

Konzerve za pse
Prikaži filtere

Prikaz 1–32 od 58 rezultata

Prikaži filtere

Prikaz 1–32 od 58 rezultata

Konzerve za pse – najvažnije stvari koje treba da znate

S obzirom na okolnosti, konzerve za pse nekada mogu biti bolje rešenje od granula. Na prvi pogled, 2 stvari upadaju u oči.

  1. Konzerve tipično sadrže više mesnih sastojaka od granula, naročito ako je reč o kvalitetnim proizvođačima.
  2. Konzerve za pse sadrže manje ugljenih hidrata od tipičnih  granula.

Ovo je važno, jer vaš pas treba da jede što je više moguće kvalitetnog i svežeg mesa i sa druge strane, treba da pojede što manje ugljenih hidrata.

Vlažna hrana ima teksturu, a i namirnice koje su najbliže prirodnom stanju. Zbog toga psi radije jedu konzerviranu, vlažnu hranu; prosto im je ukusnija.

Da li imate gojaznog psa, koji treba da izgubi na težini?

Konzerve sadrže minimum 80% vode, tako da psi moraju da pojedu više vlažne hrane u odnosu na granule. To znači da će pas brže postati sit ako jede vlažnu hranu, a istovremeno će uneti manje kalorija.

Tako vlažna hrana pomaže psima da izgube na težini.

Šta sa starijim psima? Da li su za njih konzerve dobre?

Stariji psi često imaju probleme sa zubima, pa im je teško (ponekad i bolno) da žvaću granule. U takvim slučajevima konzerve za pse su idealno rešenje.

Kada pobeđuju granule, a kada konzerve za pse?

Ovde možete da vidite uporedo šta može biti bolje rešenje. Imajte u vidu da mi ovde ne preporučujemo ni granule, a ni konzerve. Mi ovde samo pokušavamo da ih uporedimo.

Postoje granule za pse, koje su prosto nepobedive. Npr. Orijen Original ili bilo koja druga hrana za pse ovog brenda ili proizvođača Champion Petfoods.

postavljeni kriterijumi pobednik
praktičnost granule
ukus (palatabilnost) konzerve
dugotrajnost (nakon otvaranja) granule (konzerve moraju u frižider)
količina vode konzerve (zgodno ako pas ne pije dovoljno vode sam)