Shopping Cart

Pozovite nas na: +381 60 7555 174

Besplatna isporuka već od 2500 RSD. Detlaji

Paket u vašim rukama za 24 sata. Detalji...

Uslovi korišćenja

Opšti uslovi kupovine

Kada posetite ili kupujete na veb-šopu Veterinarske apoteke i pet-šopa SANTI (u daljem tekstu VA SANTI), prihvatate Uslove korišćenja, koji su ovde navedeni. Molimo Vas da ih pažljivo pročitate i upoznate se pravilima koja primenjujemo. VA SANTI zadržava pravo da bez prethodnog obaveštavanja vrši izmene i dopune ovih Uslova korišćenja.

Komunikacija elektronskim putem

Kada posetite sajt VA SANTI (www.santi.rs) ili nam pošaljete i-mejl poruku, komunicirate sa nama elektronskim putem. Prihvatanjem Uslova korišćenja saglasni ste da sa nama komunicirate elektronskim putem. Naša komunikacija prema vama će biti putem elektronske pošte (i-mejl), telefonom ili obaveštenjima koja ćemo objavljivati na ovom sajtu.

Izjava o zaštiti privatnosti

VA SANTI poštuje vašu privatnost. Ukoliko na našem veb-sajtu od vas budemo tražili određene informacije preko kojih biste mogli biti identifikovani, možete biti sigurni da ćemo sa njima postupati u skladu sa našom Politikom privatnosti.

Podaci koje sakupljamo na ovom veb-sajtu mogu se uopšteno podeliti na dve grupe:

1) Anonimni podaci, koje sakupljamo od svih korisnika sajta

Podaci koji spadaju u ovu grupu ne mogu ni na koji način otkriti vaš identitet. Sakupljamo ih isključivo da bismo utvrdili kako možemo poboljšati svoj veb-sajt. Za ovu svrhu koristimo servis kompanije Google Inc. Pod nazivom Google Analytics. Ovaj servis beleži sledeće podatke:

 • Tip i verziju vašeg veb pretraživača (Mozilla Firefox™, Google Chrome™, Internet Explorer™ i sl.);
 • Operativni sistem vašeg računara;
 • Kolorne mogućnosti i rezoluciju vašeg monitora;
 • Podršku za JavaScript;
 • Verziju “Flash-a”;
 • Vreme posete;
 • Stranice koje ste posetili;
 • Koliko dugo ste pregledali svaku posećenu stranicu;
 • Kako ste našli naš sajt: ovi podaci mogu uključivati adresu sajta sa kog ste stigli na naš sajt (na primer, tako što ste kliknuli na link ka našem sajtu) i / ili ključne reči koje ste koristili u pretraživaču (npr. Google™) da biste pronašli naš sajt;
 • Vaša geografska lokacija (grad, država…). Za utvrđivanje ove stavke Google Analytics privremeno koristi vašu IP adresu. Nakon što se utvrdi vaša geografska lokacija, IP adresa se briše.

Izjavu o privatnosti Google™ korporacije možete pročitati ovde. Ukoliko želite da sprečite servis Google Analytics da zabeleži podatke o vašoj poseti našem veb-sajtu, sve što treba da uradite je da podesite svoj veb pretraživač tako da onemogući korišćenje ovih dodataka. Međutim, imajte na umu da isključivanje JavaScript-a i zabrana kolačića mogu drastično pogoršati vaše korisničko iskustvo na internetu, pošto mnogi veb-sajtovi od njih zavise.

Za potrebe reklamiranja u sistemu Google AdWords koristimo kolačiće koji takođe beleže vašu aktivnost na našem veb-sajtu. Ovi podaci služe da poboljšamo učinak našeg reklamiranja i ne mogu ni na koji način ugroziti vašu privatnost.

Ukoliko želite da sprečite Google AdWords kolačić, to možete učiniti podešavanjima na ovoj stranici.

2) Lični podaci

Ovo su podaci koji mogu biti upotrebljeni za utvrđivanje vašeg identiteta. Lične podatke tražimo prvenstveno u formama za kontakt. U ove podatke spadaju:

 • ime i prezime (korisnik unosi sam);
 • adresa (korisnik unosi sam);
 • i-mejl adresa (korisnik unosi sam);
 • telefon (korisnik unosi sam);
 • ime firme (korisnik unosi sam);
 • PIB (korisnik unosi sam);
 • grad (korisnik unosi sam);
 • poštanski broj (korisnik unosi sam);
 • zemlja (korisnik unosi sam);
 • region (korisnik unosi sam);
 • IP adresa računara sa kog je, posredstvom kontakt forme, poslata poruka (sakuplja se automatski).

Veb-sajt snima samo podatke koje unesete u kontakt forme, koji su često i neophodni (kada se registrujete na naš sajt da bi Vam nalog funkcionisao ili kada se pretplaćujete na Newsletter-e). Ovo znači da pravimo spiskove imena, e-mail adresa i sl. Svi podaci koje unesete u kontakt formu se šalju direktno i isključivo administratoru VA SANTI.

Ova Politika privatnosti odnosi se samo na informacije sakupljene putem našeg veb-sajta, ne i na informacije sakupljene na neki drugi način.

Vaše korišćenje sajta podrazumeva prihvatanje ovde navedenih uslova.

Kolačići i oglasi

Google koristi DoubleClick kolačić u oglasima koji se mogu prikazivati na ovom veb-sajtu (AdSense oglasi), što znači da imamo ovlašćenje kompanije Google za njihovo prikazivanje. Kada korisnici posete ovaj veb-sajt i pogledaju oglas ili kliknu na njega, kolačić može da ostane u pregledaču tog krajnjeg korisnika.

Nezavisni distributeri, uključujući i Google, koriste kolačiće da bi prikazivali oglase u skladu sa prethodnim posetama korisnika na našem veb-sajtu. Više o ovome možete pročitati u tekstu o Google oglasima i isto tako prijaviti uznemiravajuće aktivnosti ili kršenje smernica.

DoubleClick kolačići omogućavaju Google-u i njegovim partnerima da korisnicima prikazuju oglase na osnovu njihovih poseta našem sajtu. Vi kao korisnik možete da onemogućite DoubleClick kolačić za oglašavanje tako što će posetiti stranicu Podešavanja oglasa ili tako što ćete posetiti sajt aboutads.info.

Imajte samo na umu da onemogućavanje kolačića može negativno uticati na vaše korisničko iskustvo.

Prosleđivanje ličnih informacija

VA SANTI ne prodaje i ne iznajmljuje Vaše lične podatke trećim licima! VA SANTI može imati potrebu da prosledi informacije određenim trećim licima, kao što su naši agenti, servisni centri ili drugi predstavnici koji nastupaju u naše ime. Ova akcija može biti preduzeta u sledećim slučajevima:

 • ispunjavanje korisničkih porudžbina;
 • dostavljanje paketa;
 • sprovođenje istraživanja, analiza ili drugih upita;
 • slanje regularnih poštanskih ili elektronskih poruka.

Treća lica sa kojima VA SANTI ima ugovor su ovlašćena da prosleđene informacije koriste isključivo u svrhe za koje su unajmljena. Kao deo ugovora sa njima, u obavezi su da slede pravila privatnosti koja smo im prosledili i da preduzmu razumne mere predostrožnosti kako bi obezbedili sigurnost Vaših ličnih podataka.

VA SANTI će eventualno biti prinuđen da prosledi lične podatke validnim sudskim vlastima, po sudskom pozivu, sudskim istražiteljima ili drugačije, kako je propisano zakonom. Takođe, zadržavamo pravo da prijavimo istražnim organima aktivnosti za koje smatramo da su nezakonite. VA SANTI može proslediti određene lične podatke u slučaju da verujemo da je taj postupak razumno potreban kako bi se zaštitila prava, svojina i sigurnost drugih i nas samih. Isto tako lični podaci se mogu proslediti u slučaju korporacijske prodaje, integrisanja, akvizicije, raspuštanja ili nekog sličnog događaja.

Izmene Politike privatnosti

VA SANTI zadržava pravo izmene ove Politike privatnosti, i to bez prethodnog obaveštenja. Ukoliko odlučimo da unesemo određene izmene Politike privatnosti, biće ažuriran datum koji se nalazi na dnu ove stranice.

Jako nam je stalo do vašeg dobrog korisničkog iskustva, tako da jako puno pažnje poklanjamo vašoj privatnosti. Zato smo kreirali posebnu stranicu na kojoj detaljno možete pročitati sve o našoj politici privatnosti. Da biste pročitali politiku privatnosti, kliknite ovde.

Intelektualna svojina

Sadržaj prikazan na ovom sajtu kao što su stranice, dizajnerski elementi (dugmad, ikonice i sl.), tekstovi, fotografije, logotipi i sl. vlasništvo su VA SANTI i ne mogu se koristiti bez prethodne saglasnosti VA SANTI. Ukoliko za sadržaj koji se nalazi na VA SANTI smatrate da je vaš i da je zloupotrebljen, molimo vas da nam se javite da bismo utvrdili intelektualnu svojinu. Sve informacije dostupne na internet stranama ne smeju se koristiti u komercijalne svrhe niti distribuirati trećim licima.

Vaš nalog

Ukoliko koristite VA SANTI, odgovorni ste za održavanje i poverljivost svog naloga i lozinki, koje ste izabrali prilikom registracije na sajtu. Korišćenjem VA SANTI sajta odgovorni ste za sve aktivnosti koje se dešavaju na vašem nalogu i sa vašom lozinkom. Maloletnici mogu koristiti VA SANTI uz nadzor roditelja ili staratelja. VA SANTI zadržava pravo da odbije pružanje usluga, ukine nalog ili otkaže porudžbinu ukoliko ustanovi da su prekršeni Uslovi korišćenja. Vaše podatke koje ste naveli prilikom registracije VA SANTI će koristiti u skladu sa politikom privatnosti.

Komentari, komunikacija i ostali sadržaj koji ostavljaju posetioci

Posetioci mogu komentarisati proizvode i slati i-mejl poruke na VA SANTI. VA SANTI ima pravo da ne objavi komentare koji su zlonamerni, sadrže nepristojne izjave, šire mržnju i na bilo koji način ugrožavaju prava drugih. Takvi komentari će biti uklonjeni bez prethodnog obaveštenja. Lažno predstavljanje i registracija sa tuđom i-mejl adresom nije dozvoljena na VA SANTI. Protiv takvih aktivnosti VA SANTI može pokrenuti odgovarajući zakonski postupak.

Opisi proizvoda

VA SANTI nastoji da sve proizvode opiše što je tačnije moguće. Takođe, VA SANTI ne garantuje da su svi navedeni podaci u vezi sa proizvodima 100% tačni, kompletni, pouzdani i bez grešaka. Ako proizvod koji ste kupili odstupa od podataka koji su navedeni na sajtu, možete ga vratiti u nekorišćenom stanju sa kompletnom dokumentacijom, koju ste uz njega dobili, a mi ćemo vam vratiti novac.

Cene proizvoda

Sve cene proizvoda navedene na sajtu su sa PDV-om. VA SANTI se obavezuje da će prihvatiti svaku cenu po kojoj ste napravili narudžbenicu bez obzira da li se cena proizvoda promenila nakon kreiranja narudžbenice. VA SANTI ima pravo da otkaže narudžbenicu uz slanje i-mejl obaveštenja potrošaču ukoliko je došlo do grube greške prilikom postavljanja cene na sajtu, npr. umesto 10 000 je navedena cena 100 din, i sl.

Radno vreme

On line prodavnica VA SANTI radi 00–24 h, 7 dana u nedelji. U slučaju tehničkih problema ili tokom zahvata redovnog održavanja sajt može biti kraći vremenski period nedostupan, o čemu ćete biti obavešteni.

Promena (ažuriranje) podataka na sajtu

VA SANTI zadržava pravo da može u svako vreme, bez prethodne najave, promeniti podatke prikazane na bilo kojoj stranici sajta. Posetioci VA SANTI nemaju pravo da jednostrano menjaju uslove korišćenja, a svaka eventualna izmena je nevažeća osim u slučaju da se obe strane saglase pisanim putem.

Ostalo

Delimična ili potpuna neprimenljivost ili nezakonitost određene odredbe ovih Uslova korišćenja, neće uticati na punovažnost ostalih odredbi koje ostaju na snazi u celini. Neprimenjiva ili nezakonita odredba će biti zamenjena drugom odgovarajućom odredbom. Saglasni ste da vaša prava i obaveze proistekle iz ovih Uslova korišćenja ne možete preneti na treća lica bez izričitog pismenog odobrenja VA SANTI.

Uslovi kupovine na internet prodavnici VA SANTI

Veb-šop VA SANTI je internet prodavnica koja posluje u skladu sa Zakonom o elektronskoj trgovini i svim ostalim važećim zakonima i propisima u Republici Srbiji.

Promet i oglašavanje lekova

Na sajtu VA SANTI dostupni su i preparati protiv parazita koji nisu biocidi i drugi slični preparati, koji praktično spadaju u lekove. Promet takvih preparata putem interneta i njihovo slanje kurirskim službama u Republici Srbiji je Zakonom o lekovima i medicinskim sredstvima zabranjen, po članu 134.

Sa druge strane, isti zakon dozvoljava oglašavanje lekova putem interneta, po članu 164.

To znači da potencijalni kupac VA SANTI ne može da dobije ove preparate putem kurirskih službi, već mora da ih lično preuzme iz neke od naših veterinarskih apoteka. 

To su uslovi koji su posebno naglašeni na svakom proizvodu koji spada u ovu grupu i nemoguće je dodati takav jedan proizvod u korpu ako se prethodno ovi uslovi ne prihvate, klikom na dugme “Prihvatam”.

Ostali detaljni uslovi kupovine navedeni su u sledećem tekstu. Molimo Vas da se upoznate sa njima pre nego što obavite kupovinu:

1) NARUČIVANjE

Za naručivanje proizvoda iz ponude veb-šopa VA SANTI potrebno je da ispratite sledeće korake:

 • Registracija
 • Pronalaženje proizvoda koji želite da kupite
 • Kasiranje porudžbine
 • Unos podataka o naručiocu i mestu isporuke
 • Način dostave
 • Izbor načina plaćanja
 • Pregled i potvrda narudžbenice

Registracija

Registracija se obavlja samo jednom, a svaki sledeći put kada posetite VA SANTI, možete se prijaviti, koristeći svoje korisničko ime i lozinku, koje ste odabrali prilikom registracije. Registracija se obavlja kroz formular za registraciju koji se nalazi na stranici Moj nalog i sastoji se iz nekoliko koraka.

Prijava za biltene se obavlja u posebnim modulima na sajtu. Ukoliko želite, sa liste biltena se u svakom trenutku možete odjaviti izborom opcije “Odjava”. Ponovnu prijavu na sajt možete obaviti preko formulara predviđenog za to.

Izbor proizvoda koje želite da kupite

Proizvodi su organizovani po kategorijama koje možete filtrirati. Kada pronađete proizvod koji želite da kupite, izaberite količinu i kliknite na dugme “Ubacite u korpu”. Time ste proizvod ubacili u svoju korpu (isto kao u klasičnoj prodavnici). Dalje, slobodno možete razgledati proizvode i da u korpu dodajete nove proizvode.

Korpa

Kada ste završili i želite da ih poručite proizvode, otvorite korpu. Otvoriće vam se stranica na kojoj se prikazuju svi proizvodi koje ste da sada stavili u korpu. U korpu možete ubaciti onoliko proizvoda koliko želite da naručite ili ako ste se predomislili u vezi sa nekim proizvodom, možete mu smanjiti ili povećati količine ili ga izbaciti iz korpe.

Na ovoj stranici možete uneti grad i poštanski broj za adresu na koju se porudžbina šalje i videti da li vam je dostupna i besplatna dostava, ukoliko je iznos porudžbine ispod graničene vrednosti.

Kada ste zadovoljni sadržajem svoje korpe, krenite dalje na sledeći korak i kliknite na dugme „Nastavite sa plaćanjem“.

Unos podataka o naručiocu i mestu isporuke

U ovom koraku je potrebno da navedete podatke o naručiocu i adresu gde je potrebno paket isporučiti. Podaci o naručiocu su podaci koji će biti navedeni na računu koji će vam biti poslat zajedno sa pošiljkom. Ukoliko kupujete kao fizičko lice, podatke o naručiocu navedite iz lične karte. Ukoliko naručujete kao pravno lice (firma), navedite važeće podatke o firmi. Podaci o mestu isporuke su podaci gde želite da pošaljemo pošiljku. Molimo vas da sve podatke navedete precizno kako bi vas kuriri, koji uručuju pošiljke, što lakše pronašli. U slučaju neispravno unetih podataka, može doći do vraćanja vaše pošiljke i sporije isporuke.

Način dostave

Na ovoj stranici će vam biti prikazani i načini na koji će vam pošiljka može biti dostavljena (kurirska služba, besplatna dostava i sl.).

Izbor načina plaćanja

Takođe, potrebno da izaberete kako želite da platite naručene proizvode. VA SANTI podržava sledeće načine plaćanja:

 • plaćanje platnim karticama i
 • plaćanje gotovinom prilikom isporuke

Detaljnije o procesima plaćanja u sledećoj tački.

Pregled i potvrda narudžbenice

Na kraju, pre nego što kliknete na dugme „Naručite“, proverite još jednom sve detalje: šta ste naručili, podatke o naručiocu, adresu isporuke, koliko iznose troškovi dostave, kolika je ukupna cena, i sl.

Ukoliko se slažete sa narudžbenicom, prihvatite uslovie korišćenja i kliknite na dugme „Naručite“. Nakon ovoga, porudžbina je kreirana. Ukoliko ste izabrali plaćanje karticom, ostaje vam još da porudžbinu platite, pa žete biti preusmereni na sigurnosnu stranicu banke, gde ćete plažanje i obaviti. Nakon toga bićete ponovo vraćeni na stranicu sa detaljima o porudžbini i statusu plaćanja.

Automatski sa potvrdom narudžbenice na registracioni i-mejl ili mejl koji ste koristili kao gost. šalje vam se pregled narudžbenice. Takođe, dobićete i sve druge mejlove koji se tiču same transakcije.

2) PLAĆANjE I ZAŠTITA POVERLjIVIH PODATAKA O TRANSAKCIJI

VA SANTI podržava sledeće načine plaćanja:

 • plaćanje gotovinom prilikom isporuke i
 • plaćanje platnim karticama

Plaćanje pouzećem podrazumeva plaćanje porudžbine kuriru prilikom preuzimanja pošiljke. Takvu porudžbinu moguće je platiti isključivo gotovinom.

Plaćanje gotovinom prilikom isporuke nije besplatno i za sobom povlači i plaćanje provizije od 3% od ukupnog iznosa porudžbine. Ukoliko želite da izbegnete plaćanje ove provizije, koristite platne kartice.

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.

Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa tako se kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Ni u jednom trenutku vaši podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Povraćaj sredstava

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, SANTI  je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

Izjava o konverziji

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena vaša platna kartica biće izražen u vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu.

3) DOSTAVA

Dostava naručenih proizvoda iz narudžbenice se obavlja po evidentiranju vaše uplate ili po dogovoru sa našim agentom prodaje, koji će vam se javiti. Dostavu pošiljki vrši kurirska služba ili naš dostavljač i moguća je na teritoriji Srbije. Troškovi dostave su fiksni i ne naplaćuju se posebno. Zavise od mase paketa i od mesta dostave.

Besplatna dostava van Beograda je moguća samo za pakete koji su lakši od 20kg. Za pakete koji su teži, besplatna dostava nije moguća. Tačnu cenu možete videti na stranici za naplatu.

Dostava se radi samo radnim danima. Sve porudžbine koje su primljene do 12 sati, procesuiraju se istog dana, pa se njihova dostava može očekivati sledećeg radnog dana, ukoliko je vaša adresa za isporuku neki od većih gradova Srbije.

Ukoliko živite u nekom manjem mestu, proverite sajt Post Ekspresa da vidite kada se vrši dostava u vašem mestu. Reprezentativne primere scenarija dostave možete videti na našoj stranici korisničke podrške.

4) REKLAMACIJE

U slučaju da imate bilo kakvu reklamaciju na proizvod ili našu uslugu budite slobodni da nam se javite. Budite sigurni da smo spremni i sposobni da rešimo svaku nastalu situaciju.

5) POVRAĆAJ KUPLjENE ROBE

Troškove vraćanja robe i novca snosi kupac, sem u slučajevima kada kupac VA SANTI dobije neispravan ili pogrešan artikal. Rok za vraćanje robe je 14 dana od prijema pošiljke.

Troškove slanja robe na servis ili njihove zamene snosi kupac.

OBAVEZNO PROVERITE SASTAV PAKETA PRE PREUZIMANjA ROBE OD KURIRSKE SLUŽBE!

U nekim slučajevima, kada fali neki artikal ili niste dobili odgovarajući proizvod, mi nismo u mogućnosti da odreagujemo posle potpisivanja prilikom pouzeća paketa.

Detaljne primere konkretnih situacija vraćanja robe i mogućih načina refundacije možete pročitati na našoj stranici koja se tiče korisničke podrške.

Izmene Uslova korišćenja

VA SANTI zadržava pravo izmene ovih uslova korišćenja, i to bez prethodnog obaveštenja. Ukoliko odlučimo da unesemo određene izmene Uslova korišćenja, biće ažuriran datum koji se nalazi na dnu ove stranice.

Uslovi korišćenja ažurirani 05. aprila 2021. godine.

Besplatna isporuka

Za vrednost porudžbina već od 2500 RSD

Garancija kvaliteta

Svi proizvodi iz našeg asortimana dolaze sa garancijom.

Vratite ukoliko vam ne odgovara

Imate rok 14 dana za vraćanje pošiljki.

Zaštita ličnih podataka

Svi vaši lični podaci, koje nam ostavljate, 100% su sigurni.